A Hummus al Basilico a klasszikus Ceci Hummus ízletes változata, amely a genovai pesto és a közel-keleti világ ízeinek és aromáinak fúziójából származik.



A L’Basil hummus a szíriai és jordániai származású Ceci klasszikus és eredeti hummuszának egy friss változata. Egy vegán recept, amely tökéletes egy kiváló vegetáriánus szósz asztalra viteléhez del Pita kenyér mellé, krutonra kenve vagy az ízletesek gazdagítására Csicseriborsó falafel (Felafel).

A Bazsalikomos Hummus receptje egy tipikusan olasz változat, amely a klasszikus genovai pesto közel-keleti ízekkel és aromákkal való ötvözetéből származik, amely életre kelt egy igazán finom ételt, és biztosan elnyeri a vendégek tetszését. L 'Hummus csicseriborsóval és bazsalikommal is kiváló aperitifnek a barátokkal, tökéletes egy pinzimonio zöldség mellé, bármilyen zöldségfajtával, például sárgarépa, zeller, paprika, keresztesek stb.

Az általunk kínált 'Hummus bazsalikompestós változatban nem lehet Tahinat használni, így nagyon egyszerű elkészíteni a szupermarketben könnyen beszerezhető, nagyon egyszerű alapanyagokból.


Hozzávalók 4 személyre

  • 40 levél bazsalikom
  • 240 g csicseriborsó
  • 70 g extra szűz olívaolaj
  • 30 g fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • q.b. of Salt Fine
  • q.b. a Pepe

Eljárás

  1. A Basil Hummus elkészítéséhez először pirítsd meg a fenyőmagot egy tapadásmentes serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz. Ügyeljen arra, hogy ne színeződjenek túl, különben keserűek lesznek.
  2. A pirított fenyőmagot, a tárolóvízből lecsepegtetett csicseriborsót, a jól megmosott és szárított bazsalikomleveleket, az extra szűz olívaolajat, a fokhagymát aprítógép bögrébe tesszük, a citromlevet sózzuk, borsozzuk.
  3. Keverje össze mindent, amíg krémes, sima és homogén keveréket nem kap. Nem lehetnek csomók, ezért javasoljuk, hogy használjon jól élezett aprítót.
  4. Ha kész, ízlés szerint tálaljuk a bazsalikom hummust zöldségekkel, pita kenyérrel vagy mással.