A Black Oils with Oven a szicíliai hagyomány receptje egy könnyű és finom előételhez, amelynek valóban lehetetlen lesz ellenállni.
A kemencés fekete olajbogyó (más néven villás olajbogyó) tipikus szicíliai recept, de általánosabban ismert és elkészített Dél-Olaszország minden régiójában. A sütővel ellátott olajok ideálisak előétel közben, felvágottak és sajtok mellé, vagy más ízletes receptek elkészítéséhez, mint például köretek vagy focaccia.
Az olajok sütővel elkészítése nagyon egyszerű: csak süsse meg az olajbogyót a sütőben, majd fűszerezze. A fő ravaszság az, hogy hagyjuk az olajbogyót jól átázni, csak így lehet eltüntetni a túl keserű ízt. Általában azonban a kiváló eredmény érdekében próbáljon jól érett fekete olajbogyót választani, amely éppen leesett a fáról (kevésbé lesz keserű), és nagy és húsos.
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g fekete olajbogyó
- 2 evőkanál oregánó
- 2 szelet fokhagyma
- 1 chili paprika
- q.b. a só
- q.b. extra szűz olívaolajból
Eljárás
- A fekete olajok sütővel történő elkészítéséhez először forraljon fel egy nagy, vízzel teli edényt. Közben alaposan mossuk meg az olajbogyót, és ha a víz felforrt, forraljuk körülbelül 5 percig, majd csepegtessük le.
- Elkészítjük az öntetet az olajbogyóhoz: a fokhagymát és a chilipaprikát finomra vágjuk, és egy tálba tesszük, amibe sót, bő olajat és oregánót teszünk.
- Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Szárítsuk meg az olajbogyót, és tegyük át egy tepsibe: nyissuk ki jól, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást, és szórjuk meg a frissen elkészített öntettel.
- Ha a sütő bemelegedett, 70 percig sütjük 160 °C-on statikus sütő üzemmódban.
- Ha kész, vegyük ki az olajbogyót a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Sült olajbogyója készen áll a fogyasztásra!
0 Megjegyzések