A Falsomagro a szicíliai hagyományok ízletes étele. Ez egy tojással töltött marhatekercs, serpenyőben paradicsomszósszal főzve.
A falsomagro, más néven Farsumagru vagy Bruciuluni nyelvjárásban, a szicíliai kulináris hagyományokhoz tartozó étel. Ízletes és tartalmas, hússal, mortadellával, caciocavallóval és tojással töltött marhatekercs. Ezt a töltött marhasültet egy serpenyőben főzzük ízletes paradicsomszósszal.
A Falsomagro Siciliano al Sugo egy kiadós étel, amelyet önmagában is felszolgálásra terveztek, és amelyhez a papucs kötelező. Ezen okokból kifolyólag kiválóan alkalmas különleges alkalmakra és ünnepekre, például húsvétra vagy karácsonyra.
A Falsomagro Recept egy hagyományos recept, amely könnyen elkészíthető, tele ízzel, és képes az ünnepi ebédet igazán felejthetetlen ebéddé varázsolni. A hagyományos változatban egy szelet marhahúsból készül, pecorino sajttal és zsemlemorzsával kevert darált hússal töltve. A tölteléket ezután mortadellával, kemény tojással, caciocavallo sajttal és disznózsírral készítik.
Hozzávalók 6 személyre
- 700 g marhahús egyetlen szeletben
- A TÖLTETÉSHEZ:
- 300 g darált marhahús
- 100 g Mortadella
- 100 g Caciocavallo
- 50 g vékonyra szeletelt disznózsír
- 30 g reszelt pecorino
- 4 tojás
- megkóstolni reszelt kenyérből
- megkóstolni extra szűz olívaolajjal
SZÓZSHOZ:
- 500 g paradicsompüré
- 50 ml vörösbor
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 rúd zeller
- 1 evőkanál paradicsompüré
- megkóstolni extra szűz olívaolajjal
- megkóstolni Eladó Finom
- megkóstolni fekete bors
Módszer
- A Falsomagro elkészítéséhez kezdje a főtt tojás elkészítésével. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és hámozzuk meg.
- A hússzeletet kiterítjük a munkafelületre, és húspuhítóval felverjük, hogy a vastagság egyenletes legyen.
- Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a reszelt pecorinót, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. A kapott keveréket rákenjük a hússzeletre, ügyelve arra, hogy a szélétől pár centimétert hagyjunk.
- Fedjük be a keveréket a mortadellával, a sertészsírral és a caciocavallo-val, lehetőség szerint váltogatva a szeleteket. Helyezze a tojásokat a közepére, nagyon óvatosan zárja le az egészet úgy, hogy a húst feltekerje magára, és rögzítse konyhai zsinórral.
- Öntsünk egy csepp extra szűz olívaolajat egy serpenyőbe, és lassú tűzön süssük meg a húst, időnként megforgatva, hogy minden oldala megsüljön.
- Közben megmossuk, meghámozzuk és apróra vágjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Öntsön néhány evőkanál extra szűz olívaolajat egy tapadásmentes serpenyőbe, és pár percig pirítsa az apróra vágott zöldségeket alacsony lángon.
- Ha megsült, tegyük át a „falsomagro”-t a serpenyőbe a zöldségekkel, és főzzük pár percig közepes lángon. Leöntjük a vörösborral, és hagyjuk elpárologni.
- A paradicsompürét öntsük a serpenyőbe, adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, ízesítsük sózzuk és egy csipet borssal ízesítjük. Fedjük le fedővel, csökkentsük a hőt minimálisra, és főzzük körülbelül egy órán keresztül, közben ügyeljünk arra, hogy a húst időnként megforgatjuk, hogy felszívja az ízeket.
- Amikor a hús megpuhult, vegyük ki a serpenyőből, és hagyjuk kicsit kihűlni. Távolítsa el a madzagot, és vágja a húst azonos méretű szeletekre.
- A főzőszószt öntsük a tálalóedényekbe, tegyük rá a hússzeleteket és tálaljuk a Falsomagro-t!
0 Megjegyzések