A Falsomagro a szicíliai hagyományok ízletes étele. Ez egy tojással töltött marhatekercs, serpenyőben paradicsomszósszal főzve.



A falsomagro, más néven Farsumagru vagy Bruciuluni nyelvjárásban, a szicíliai kulináris hagyományokhoz tartozó étel. Ízletes és tartalmas, hússal, mortadellával, caciocavallóval és tojással töltött marhatekercs. Ezt a töltött marhasültet egy serpenyőben főzzük ízletes paradicsomszósszal.

A Falsomagro Siciliano al Sugo egy kiadós étel, amelyet önmagában is felszolgálásra terveztek, és amelyhez a papucs kötelező. Ezen okokból kifolyólag kiválóan alkalmas különleges alkalmakra és ünnepekre, például húsvétra vagy karácsonyra.

A Falsomagro Recept egy hagyományos recept, amely könnyen elkészíthető, tele ízzel, és képes az ünnepi ebédet igazán felejthetetlen ebéddé varázsolni. A hagyományos változatban egy szelet marhahúsból készül, pecorino sajttal és zsemlemorzsával kevert darált hússal töltve. A tölteléket ezután mortadellával, kemény tojással, caciocavallo sajttal és disznózsírral készítik.


Hozzávalók 6 személyre

  • 700 g marhahús egyetlen szeletben
  • A TÖLTETÉSHEZ:
  • 300 g darált marhahús
  • 100 g Mortadella
  • 100 g Caciocavallo
  • 50 g vékonyra szeletelt disznózsír
  • 30 g reszelt pecorino
  • 4 tojás
  • megkóstolni reszelt kenyérből
  • megkóstolni extra szűz olívaolajjal

SZÓZSHOZ:

  • 500 g paradicsompüré
  • 50 ml vörösbor
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 rúd zeller
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • megkóstolni extra szűz olívaolajjal
  • megkóstolni Eladó Finom
  • megkóstolni fekete bors

Módszer

  1. A Falsomagro elkészítéséhez kezdje a főtt tojás elkészítésével. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és hámozzuk meg.
  2. A hússzeletet kiterítjük a munkafelületre, és húspuhítóval felverjük, hogy a vastagság egyenletes legyen.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a reszelt pecorinót, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. A kapott keveréket rákenjük a hússzeletre, ügyelve arra, hogy a szélétől pár centimétert hagyjunk.
  4. Fedjük be a keveréket a mortadellával, a sertészsírral és a caciocavallo-val, lehetőség szerint váltogatva a szeleteket. Helyezze a tojásokat a közepére, nagyon óvatosan zárja le az egészet úgy, hogy a húst feltekerje magára, és rögzítse konyhai zsinórral.
  5. Öntsünk egy csepp extra szűz olívaolajat egy serpenyőbe, és lassú tűzön süssük meg a húst, időnként megforgatva, hogy minden oldala megsüljön.
  6. Közben megmossuk, meghámozzuk és apróra vágjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Öntsön néhány evőkanál extra szűz olívaolajat egy tapadásmentes serpenyőbe, és pár percig pirítsa az apróra vágott zöldségeket alacsony lángon.
  7. Ha megsült, tegyük át a „falsomagro”-t a serpenyőbe a zöldségekkel, és főzzük pár percig közepes lángon. Leöntjük a vörösborral, és hagyjuk elpárologni.
  8. A paradicsompürét öntsük a serpenyőbe, adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, ízesítsük sózzuk és egy csipet borssal ízesítjük. Fedjük le fedővel, csökkentsük a hőt minimálisra, és főzzük körülbelül egy órán keresztül, közben ügyeljünk arra, hogy a húst időnként megforgatjuk, hogy felszívja az ízeket.
  9. Amikor a hús megpuhult, vegyük ki a serpenyőből, és hagyjuk kicsit kihűlni. Távolítsa el a madzagot, és vágja a húst azonos méretű szeletekre.
  10. A főzőszószt öntsük a tálalóedényekbe, tegyük rá a hússzeleteket és tálaljuk a Falsomagro-t!

Változatok és alternatívák

A Falsomagronak számos változata létezik: hozzáadhat disznózsírt, szalámit, pancettát vagy kolbászt.

Ha úgy tetszik, elkészítheti a Falsomagro-t Biancoban is: ehhez csak cserélje ki a paradicsompürét és a sűrítményt zöldséglevesre.

Tanács

Annak ellenőrzéséhez, hogy a Falsomagro tökéletesen megsült-e, csak szúrja meg a húst egy nagy villával, hogy ellenőrizze, hogy a hús puha-e.

tárolás

A maradék Falsomagro légmentesen záródó edénybe helyezhető, és néhány napig hűtőszekrényben tárolható.