A Lasagne al Pesto a ligur kulináris hagyomány nagyon ízletes első fogása. Gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, tökéletesek egy családi vasárnapi ebédhez vagy a húsvéti menühöz.
A Lasagne al Pesto a ligur hagyomány első ízű fogása, amely a klasszikus sült lasagne vegetáriánus változataként is teríthető. A gyorsan és egyszerűen elkészíthető Basil Pesto Lasagne néhány egyszerű hozzávalóból készül: friss tojásos tészta lasagne, Genovese pesto, besamel és reszelt Parmigiano Reggiano.
Bármilyen alkalomra kiválóan elkészíthető, a pesto lasagne receptje különösen alkalmas vasárnapi ebédre a családdal vagy vacsora közben a barátok ámulatára. Ha olyan vendégeid vannak, akik nem esznek húst, akkor ezzel a genovai pestóval és besamellel készült lasagne-vel hódítod meg őket!
A bazsalikomos pestóval és besamellel készült lasagne jellegzetes ízének és aromájának köszönhetően tökéletes recept a nyári időszakra, de nagyon népszerű a 2023-as húsvéti menüben is. A bolognai receptekhez nagyon hasonló készítménnyel biztosak vagyunk benne, hogy az első íztől fogva meghódít.
Hozzávalók 6 személyre
- 250 g tojásos lasagne
- megkóstolni reszelt Parmigiano Reggiano
- A PESTO ALL GENOVESE-HEZ:
- 200 g extra szűz olívaolaj
- 140 g reszelt Parmigiano Reggiano
- 100 g bazsalikom
- 60 g reszelt pecorino
- 30 g fenyőmag
- megkóstolni Eladó Grosso
- A BECAMEL SZÁMÁRA:
- 100 g 00 liszt
- 100 g vaj
- 1 liter teljes tej
- megkóstolni Eladó Finom
- megkóstolni szerecsendióból
Módszer
- A lasagne al Pesto elkészítéséhez kezdje a Pesto elkészítésével. A bazsalikomleveleket ronggyal megtisztítjuk, a mozsárba helyezzük, és csipetnyi durva sót adunk hozzá.
- Dolgozzon a mozsártörővel úgy, hogy fordítsa az egyik oldalára, és mozgassa a mozsárt a másik irányba. Folytatva a munkát, hozzáadjuk a fenyőmagot, a parmezánt és a pecorinót. Ha homogén keveréket kapott, lassan öntse hozzá az extra szűz olívaolajat.
- Ha kész a pesto, elkészítjük a bésamelt úgy, hogy a vajat egy lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és habverővel jól összekeverjük.
- Most jól keverjük hozzá a tejet, sózzuk, adjunk hozzá egy kis szerecsendiót, és folytassuk a keverést, melegítsük addig, amíg el nem érjük a kívánt állagot.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítunk bő enyhén sós vizet, és ha felforr, blansírozzuk az Egg Lasagne-t körülbelül egy percig. Amikor készen vannak, csepegtessük le őket, és tegyük át egy tiszta konyharuhára, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást.
- Vegyünk egy tepsit, enyhén kiolajozzuk, formázzunk egy első réteg bésamelt, adjunk hozzá néhány evőkanál pestót, kenjük meg jól (ha keveredik a bésamellel, ne álljunk meg) és fedjük be egy réteg tésztával, ügyelve, hogy kissé átfedje a leveles tésztát.
- Készíts még egy réteg bésamelt és egy pestót. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és befedjük egy másik réteg tésztával. Ismételje meg ezt a lépést, amíg az összes hozzávaló el nem készül, ügyelve arra, hogy a reszelt sajtréteggel fejezze be.
- Előmelegített sütőben, statikus üzemmódban 180°C-on 15 percig sütjük, majd a sütőt grill üzemmódra állítva további 5 percig sütjük. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni kb. 5-10 percig, majd tálaljuk a Lasagne al Pesto-t!
0 Megjegyzések