A Lasagne al Pesto a ligur kulináris hagyomány nagyon ízletes első fogása. Gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, tökéletesek egy családi vasárnapi ebédhez vagy a húsvéti menühöz.



A Lasagne al Pesto a ligur hagyomány első ízű fogása, amely a klasszikus sült lasagne vegetáriánus változataként is teríthető. A gyorsan és egyszerűen elkészíthető Basil Pesto Lasagne néhány egyszerű hozzávalóból készül: friss tojásos tészta lasagne, Genovese pesto, besamel és reszelt Parmigiano Reggiano.

Bármilyen alkalomra kiválóan elkészíthető, a pesto lasagne receptje különösen alkalmas vasárnapi ebédre a családdal vagy vacsora közben a barátok ámulatára. Ha olyan vendégeid vannak, akik nem esznek húst, akkor ezzel a genovai pestóval és besamellel készült lasagne-vel hódítod meg őket!

A bazsalikomos pestóval és besamellel készült lasagne jellegzetes ízének és aromájának köszönhetően tökéletes recept a nyári időszakra, de nagyon népszerű a 2023-as húsvéti menüben is. A bolognai receptekhez nagyon hasonló készítménnyel biztosak vagyunk benne, hogy az első íztől fogva meghódít.


Hozzávalók 6 személyre

  • 250 g tojásos lasagne
  • megkóstolni reszelt Parmigiano Reggiano
  • A PESTO ALL GENOVESE-HEZ:
  • 200 g extra szűz olívaolaj
  • 140 g reszelt Parmigiano Reggiano
  • 100 g bazsalikom
  • 60 g reszelt pecorino
  • 30 g fenyőmag
  • megkóstolni Eladó Grosso
  • A BECAMEL SZÁMÁRA:
  • 100 g 00 liszt
  • 100 g vaj
  • 1 liter teljes tej
  • megkóstolni Eladó Finom
  • megkóstolni szerecsendióból

Módszer

  1. A lasagne al Pesto elkészítéséhez kezdje a Pesto elkészítésével. A bazsalikomleveleket ronggyal megtisztítjuk, a mozsárba helyezzük, és csipetnyi durva sót adunk hozzá.
  2. Dolgozzon a mozsártörővel úgy, hogy fordítsa az egyik oldalára, és mozgassa a mozsárt a másik irányba. Folytatva a munkát, hozzáadjuk a fenyőmagot, a parmezánt és a pecorinót. Ha homogén keveréket kapott, lassan öntse hozzá az extra szűz olívaolajat.
  3. Ha kész a pesto, elkészítjük a bésamelt úgy, hogy a vajat egy lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és habverővel jól összekeverjük.
  4. Most jól keverjük hozzá a tejet, sózzuk, adjunk hozzá egy kis szerecsendiót, és folytassuk a keverést, melegítsük addig, amíg el nem érjük a kívánt állagot.
  5. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk bő enyhén sós vizet, és ha felforr, blansírozzuk az Egg Lasagne-t körülbelül egy percig. Amikor készen vannak, csepegtessük le őket, és tegyük át egy tiszta konyharuhára, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást.
  6. Vegyünk egy tepsit, enyhén kiolajozzuk, formázzunk egy első réteg bésamelt, adjunk hozzá néhány evőkanál pestót, kenjük meg jól (ha keveredik a bésamellel, ne álljunk meg) és fedjük be egy réteg tésztával, ügyelve, hogy kissé átfedje a leveles tésztát.
  7. Készíts még egy réteg bésamelt és egy pestót. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és befedjük egy másik réteg tésztával. Ismételje meg ezt a lépést, amíg az összes hozzávaló el nem készül, ügyelve arra, hogy a reszelt sajtréteggel fejezze be.
  8. Előmelegített sütőben, statikus üzemmódban 180°C-on 15 percig sütjük, majd a sütőt grill üzemmódra állítva további 5 percig sütjük. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni kb. 5-10 percig, majd tálaljuk a Lasagne al Pesto-t!

Változatok és alternatívák

Ezek a lasagne más típusú pestóval is elkészíthetők, mint például a cukkini pesto vagy a rakéta pesto. Ha tartalmasabb ételt szeretne készíteni, tegyen hozzá főtt burgonyát, zöldbabot, főtt sonkát vagy Crescenzát.

Ha besamel nélküli lasagne al Pesto-t szeretne készíteni, egyszerűen helyettesítheti 500 gramm Ricottával vagy egy liter Pannával.

Tanács

A még finomabb étel elkészítéséhez a Házi tojásos lasagne használatát javasoljuk

tárolás

A megmaradt lasagne al Pesto légmentesen lezárva pár napig eláll hűtőben. Ha csak friss alapanyagokat használtunk, le is fagyaszthatjuk nyersen és főzve is.