Pácolás nélkül vörösborban párolva egy ízletes második húsfogás, amely nagyon hasonlít a klasszikus vörösborban párolt húshoz, anélkül, hogy hosszan tartó pácolást kellene végezni.


Pácolás nélkül, vörösborban párolt hús az őszi-téli szezonra jellemző ízletes főétel, de akár egész évben is elkészíthető, kiváló polentával vagy házi pürével.

A Pácolás nélküli borban párolt recept egy változata a klasszikus vörösborban párolt receptnek, amely azonban, ahogy a neve is mutatja, nem tartalmazza a pácolást, így csökkentve az elkészítési időt. Áztatás nélkül párolt húsként is ismert, így ízletes párolt húst készíthet puha és lédús hússal, igazán kitűnő vörösboros szósszal.

A Paradicsom nélküli borban párolt változatunkban tökéletes párolt ételt készíthet anélkül, hogy túl sok erőfeszítést igényelne, nemcsak a pác hiánya miatt, hanem a lassú főzésnek köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy ne kelljen túlságosan ellenőriznie a húst. ha nem időnként megforgatni, hogy jól ízesítse.

Amit ajánlunk, az a vörösborban párolt hús egyszerű receptje, amely minden alkalomra tökéletes, és még azok számára is kiváló, akik nem tudnak főzni.


Hozzávalók 4 személyre

  • 800 g Priest's Hat
  • 1 sárgarépa
  • 1 rúd zeller
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 üveg Barolo vagy Chianti vörösbor
  • megkóstolni extra szűz olívaolajjal
  • megkóstolni Eladó Finom
  • megkóstolni a Laurel
  • megkóstolni kukoricakeményítőből

Módszer

  1. A pácolt borban párolt elkészítéséhez a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd olívaolajjal, fokhagymagerezddel egy serpenyőbe tesszük, és néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, jól megsózzuk, és minden oldalát megpirítjuk.
  2. Amikor a hús minden oldala jól megpirult, adjuk hozzá a vörösbort (a hús feléig érjen), adjunk hozzá néhány babérlevelet, mérsékeljük a lángot, fedjük le fedővel és kezdjük el lassan főzni. Amíg a hús sül (kb. 2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen papi kalapunk lesz), időnként fordítsa meg, hogy jól magába szívja a bort és minden aromát.
  3. Amikor a hús jól megfőtt és puha, vegyük ki a serpenyőből, fedjük le alufóliával, hogy megőrizze a hőt és a levét, távolítsuk el a babérleveleket, és botmixerrel turmixoljuk össze a szószt. Adjunk hozzá egy kevés kukoricakeményítőt a szószhoz, emeljük fel a hőt és csökkentsük addig, amíg félvastag szószt nem kapunk.
  4. Most vegyük vissza a húst, vágjuk kb 5 mm vastag szeletekre, tányérra rendezzük és meglocsoljuk a szósszal. Itt a párolt hús vörösborban pácolás nélkül készen áll a tálalásra, és kiváló polenta vagy házi püré kíséretében fogyasztható.

Változatok és alternatívák

Ha szeretné, pácolt vörösborral gazdagíthatja párolt húsát egy kis apróra vágott friss chili hozzáadásával, valamint ízlés szerint néhány szegfűszeg, egy szál rozmaring és néhány zsályalevél hozzáadásával.

Tanács

Fontos, hogy a Papsapkát jól megbarnítsuk, hogy az összes húslevet bent tarthassuk.

tárolás

A vörösborban párolt hús pácolás nélkül, a szószban lefedve, hűtőszekrényben, szorosan lezárt edényben 1-2 napig eltartható.