Pácolás nélkül vörösborban párolva egy ízletes második húsfogás, amely nagyon hasonlít a klasszikus vörösborban párolt húshoz, anélkül, hogy hosszan tartó pácolást kellene végezni.
Pácolás nélkül, vörösborban párolt hús az őszi-téli szezonra jellemző ízletes főétel, de akár egész évben is elkészíthető, kiváló polentával vagy házi pürével.
A Pácolás nélküli borban párolt recept egy változata a klasszikus vörösborban párolt receptnek, amely azonban, ahogy a neve is mutatja, nem tartalmazza a pácolást, így csökkentve az elkészítési időt. Áztatás nélkül párolt húsként is ismert, így ízletes párolt húst készíthet puha és lédús hússal, igazán kitűnő vörösboros szósszal.
A Paradicsom nélküli borban párolt változatunkban tökéletes párolt ételt készíthet anélkül, hogy túl sok erőfeszítést igényelne, nemcsak a pác hiánya miatt, hanem a lassú főzésnek köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy ne kelljen túlságosan ellenőriznie a húst. ha nem időnként megforgatni, hogy jól ízesítse.
Amit ajánlunk, az a vörösborban párolt hús egyszerű receptje, amely minden alkalomra tökéletes, és még azok számára is kiváló, akik nem tudnak főzni.
Hozzávalók 4 személyre
- 800 g Priest's Hat
- 1 sárgarépa
- 1 rúd zeller
- 1/2 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 1 üveg Barolo vagy Chianti vörösbor
- megkóstolni extra szűz olívaolajjal
- megkóstolni Eladó Finom
- megkóstolni a Laurel
- megkóstolni kukoricakeményítőből
Módszer
- A pácolt borban párolt elkészítéséhez a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd olívaolajjal, fokhagymagerezddel egy serpenyőbe tesszük, és néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, jól megsózzuk, és minden oldalát megpirítjuk.
- Amikor a hús minden oldala jól megpirult, adjuk hozzá a vörösbort (a hús feléig érjen), adjunk hozzá néhány babérlevelet, mérsékeljük a lángot, fedjük le fedővel és kezdjük el lassan főzni. Amíg a hús sül (kb. 2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen papi kalapunk lesz), időnként fordítsa meg, hogy jól magába szívja a bort és minden aromát.
- Amikor a hús jól megfőtt és puha, vegyük ki a serpenyőből, fedjük le alufóliával, hogy megőrizze a hőt és a levét, távolítsuk el a babérleveleket, és botmixerrel turmixoljuk össze a szószt. Adjunk hozzá egy kevés kukoricakeményítőt a szószhoz, emeljük fel a hőt és csökkentsük addig, amíg félvastag szószt nem kapunk.
- Most vegyük vissza a húst, vágjuk kb 5 mm vastag szeletekre, tányérra rendezzük és meglocsoljuk a szósszal. Itt a párolt hús vörösborban pácolás nélkül készen áll a tálalásra, és kiváló polenta vagy házi püré kíséretében fogyasztható.
0 Megjegyzések