A Scottadito bárányszelet a Lazio hagyományos receptje, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tökéletes grillezéshez vagy húsvéti ebédhez.



A Scottadito bárányszelet, amelyet gyakran Abbacchio a Scottaditonak is neveznek, egy nagyon ízletes recept, amely a Lazio gasztronómiai hagyományához tartozik, amely az évtizedek során egyre népszerűbb lett Olaszországban, és sok családban a húsvéti ebéd egyik szimbólumává vált.

A gyorsan és egyszerűen elkészíthető Scottadito Lamb Chops Recipe egy könnyű és egyben ízletes második húsfogás, amely tökéletes a húsvéti menühöz [2023] a rusztikus ízek és a paraszti hagyományok szerelmeseinek. Az alla Scottadito bárányszelet elkészítéséhez csak bárányszeletre, extra szűz olívaolajra, sóra és borsra lesz szüksége!

A finom és ízletes Lamb Chops a Scottadito, mint mondtuk, egy olyan recept, amelyet általában húsvéti ebédre készítenek, de grillezés közben is elkészítheted, hogy a megszokottól eltérő ételt kínálhass vendégeidnek. Bármilyen alkalomból is készíti őket, a grillezett bárányszelet minden bizonnyal szótlanul hagyja a húsos főételek szerelmeseit.


Hozzávalók 4 személyre

  • 8 bárányszelet
  • megkóstolni extra szűz olívaolajjal
  • megkóstolni Eladó Finom
  • megkóstolni fekete bors

Módszer

  1. A Scottadito bárányszelet elkészítéséhez kezdje úgy, hogy a kalapácsot a kalapácsra verje, és mindkét oldalát kenje meg olaj, só és bors keverékével.
  2. Helyezze a bordákat a forró grillre, és süsse 10 percig, ügyelve arra, hogy a főzés felénél megfordítsa. Ha kész, forrón tálaljuk a Scottadito bárányszeleteket!

Változatok és alternatívák

Ha szeretné, hozzáadhat rozmaringot az olaj, só és bors keverékéhez.

Tanács

A tökéletes bárányszelet Scottadito érdekében azt tanácsoljuk, hogy a főzés megkezdése előtt legalább 1 órával vegye ki a szeleteket a hűtőszekrényből. Fontos, hogy amint készen álljanak, azonnal tálaljuk, mert ahogy a neve is sugallja, annyira forrónak kell lenniük, hogy az ujjaink égnek.

tárolás

Jelenleg a Scottadito Lamb Chops-t érdemes megenni, de ha tényleg marad belőle, akkor légmentesen zárható edénybe rakva egy napig hűtőben tarthatjuk.