A Sgabei della Lunigiana ízletes sült tésztafalatok, amelyek jellemzőek Lunigianára, egy ősi római eredetű régióra, amely Liguria és Toszkána között, La Spezia tartomány területén található. A Sgabei della Lunigiana receptje egy ősi recept.
A Sgabei della Lunigiana ízletes sült tésztafalatok, amelyek jellemzőek Lunigianára, egy ősi római eredetű régióra, amely Liguria és Toszkána között, La Spezia tartomány területén található.
A Lunigiana Sgabei receptje egy ősi recept, melynek gyökerei a paraszti hagyományban gyökereznek, és amely szegényes és könnyen beszerezhető termékekkel kiváló ízletes eredményt tud adni. A Sgabei receptjével ízletes sült kelt tésztacsíkokat kap, amelyek tökéletesen passzolnak felvágottakhoz, sajtokhoz vagy akár lekvárokhoz, krémekhez és lekvárokhoz.
Tökéletes Antipasto Sfizioso vagy különleges stuzzichino per un aperitivo tra amici Sgabei della Lunigiana conquisteranno voi per la facilità di preparazione ed i vostri ospiti per la bontà che li contraddistingue.
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g liszt 00
- 20 g sörélesztő
- 260 ml Teepida víz
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 6 g Salt Up
- q.b. magolajból
Eljárás
- A Lunigiana Sgabei elkészítéséhez először tegye a lisztet egy nagy tálba (vagy egy bolygómixerbe). A meleg vízben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, hozzáadjuk az olajat és jól elkeverjük.
- Adjuk hozzá a sót, és folytassuk a dagasztást, amíg sima és homogén tésztát nem kapunk. Csomómentesnek kell lennie.
- Ha készen van, a tésztával ellátott tálat letakarjuk műanyag fóliával élelmiszerekhez, és kikapcsolt sütőben 2-3 órát kelesztjük, de a lámpát bekapcsolva hagyjuk.
- Amikor a tészta térfogata a duplájára nőtt, kivesszük, lisztezett munkalapra öntjük, és sodrófa segítségével szétterítjük úgy, hogy 3 mm vastag „lapot” kapjunk.
- A tésztából egy jól kihegyezett késsel 15 cm hosszú és 3 cm széles csíkokat vágunk, ronggyal letakarjuk és 30-60 percig állni hagyjuk.
- Hőmérsékletre melegítse a magolajat, és süsse meg néhányat, gyakran megforgatva, hogy a Lunigiana Sgabei mindkét oldala jól megbarnuljon.
- Ha megfőtt és aranyszínű, tedd át a Sgabeit nedvszívó papírra, sózd meg egy kevés sóval, amíg meg nem telik, és forrón tálald felvágottakkal és/vagy ízlés szerint sajtokkal.
0 Megjegyzések