Az Assassinával készült spagetti finom első fogás, nagyon könnyen elkészíthető és ízletes. A nagyon jellegzetes főzésnek köszönhetően különlegességükkel és a soltiótól eltérő állaggal hódítanak majd meg.
A Spagetti Assassinnal tipikus receptje az apuliai kulináris hagyományoknak, és különösen Bari városának, amely Olaszország-szerte nagyon híressé vált, és nem csak a Lolita Lobosco biztos eseményeit mesélő filmeknek és könyveknek köszönhetően.
A Spaghetti Assassin receptje egy nagyon egyszerűen elkészíthető recept, amely sok tekintetben emlékeztet arra az ősi szokásra, hogy a spagettit másnap serpenyőben melegítik, így „roppanós tésztát” kapnak, és sokkal töményebbet. A receptet a '60-as években született Enzo Francavilla vendéglős, aki két vevőtől, akik egy tartalmas, de eltérő ételt kértek tőle, eszébe jutott egy szokatlan főzésű étel, amivel nagyon ízletes mártással lehet tésztát adni.
A hagyomány szerint ismét a két gyanútlan vásárló javasolta a nevet, és azonnal az első villa megkóstolása után kiáltották a tulajdonosnak, hogy „Gyilkos vagy”, az étel erős fűszerességét követően, amelyet a későbbi változatok tompítottak.
Ha tehát szereti a fűszereket, az eredeti recept szerint elkészítheti a spagettit Assassinnal egy egész chilipaprikával, vagy csak egy felével, vagy ha nagyon nem szereti a csípős ételeket, gond nélkül kihagyhatja.
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g spagetti
- 220 g hámozott paradicsom
- 120 g paradicsomsűrítmény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
- q.b. a Grosso só
- q.b. extra szűz olívaolajból
Eljárás
- A spagetti Assassinnel elkészítéséhez először felforralunk 1,5 liter vizet, felengedjük benne a paradicsompürét, sózzuk elég durva sóval és közepes lángon addig forraljuk, amíg szép piros húslevest nem kapunk.
- A fokhagyma gerezdjét és egy fél friss chilipaprikát vágd apróra, tedd egy vasserpenyőbe, bőséges forgatás extra szűz olívaolajjal. A meghámozott paradicsomot turmixoljuk össze.
- Amikor a fokhagyma sülni kezd, a meghámozott paradicsomot sima lángon 5 percig öntjük.
- Most rendezze el a nyers spagettit a vasserpenyőben, ügyelve arra, hogy jól „nyissuk ki”, hogy elfoglalják a serpenyőben lévő összes helyet. Hagyjuk pár percig pirítani, majd amikor megpirultak, fordítsuk meg és pirítsuk meg a másik oldalukon is.
- Amikor a spagetti aranybarna és ropogós, kezdjük el hozzáönteni (a rizottóhoz hasonlóan apránként) a paradicsompürével elkészített húslevest úgy, hogy mindent megtartunk.
- Amikor a tészta már majdnem megfőtt, teljesen szívja fel a vizet, ami végül még mindig jelen lesz, és pirítsa meg egy kicsit a tésztát, hogy szép héja legyen.
- A spagetti all'Assassina készen áll a tálalásra, esetleg egy finom reszelt parmezán vagy más ízlés szerinti sajt kíséretében.
0 Megjegyzések