A rántott sütőtök egy ízletes snack vagy vegetáriánus köret, amely tökéletes aperitifnek és vacsora egyszerű és gyors előételének, jellegzetesen őszi ízekkel és aromákkal.



A Rántott sütőtök egyszerű, gyors és ízletes módja a sütőtök főzésének és tálalásának az őszi szezonban. Az általunk javasolt sült sütőtök receptje lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt, nagyon kevés kidolgozással és erőfeszítéssel elkészítse a sült és ropogós sütőtök rudat.

Ha szeretnéd, készíthetsz pasztellában sült sütőtököt is, az elkészítéséhez csak egy tésztát készíts jó hideg pezsgőből, 00 lisztből és egy csipet sóval, tedd bele a tökrúdokat, majd páronként pirítsd meg őket. bőséges magolaj. A Pasztellában sült sütőtök receptjével arra is lehetősége nyílik, hogy a sütőtököt fűszerekkel vagy jól felaprított aromás fűszernövényekkel ízesítse, amelyeket a tésztába tesz.

Ha egy ropogós, vegetáriánus és néhány perc alatt elkészülő harapnivalót keresel, amely kiváló aperitifnek vagy uzsonnának, miközben egy jó filmet néz a tévében, akkor a Rántott tök neked való.


Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g sütőtök
  • q.b. magolajból
  • q.b. of Salt Fine

Eljárás

  1. A sült sütőtök elkészítéséhez először alaposan mossa meg a sütőtököt, majd tisztítsa meg a héja, a magjai és a belső szálak eltávolításával.
  2. Ezután a sütőtököt szeletekre, majd a hasábburgonyához hasonló méretű, kb 5 mm vastag rudakká vágjuk.
  3. Egy magas szélű serpenyőben melegítsük fel a magolajat, és kezdjük el többször sütni a tökrúdokat, amíg aranybarnák és ropogós nem lesznek.
  4. Időnként gyűjtsük össze a megsült és ropogós sütőtök rudakat, helyezzük el néhány pillanatra egy papírtörlőre, sózzuk meg, és tálaljuk a nagyon forró és ropogós sült sütőtököt.

Változatok és alternatívák

Ha szeretné, a sült tököt gazdagíthatja egy megszórással (édes vagy csípős) fűszerpaprikával, miután a rudak megsültek sózáskor.