A Hummus di Zucca, a klasszikus Ceci Hummus változata, egy őszi előétel, amely tökéletes aperitifként vagy szendvicsek gazdagítására.
Ha a Hummusról van szó, rögtön a fűszeres közel-keleti receptekre gondolunk: a kömény, a Tahina szósz és a citromlé nem hiányozhat egy önmagát tisztelő Hummus receptből. Valójában a Pumpkin Hummus összetevői közé is tartoznak, amely egy tökéletes őszi recept, hogy előételként szolgáljon vendégeinek.
A Sütőtök-hummusz receptje egy gyors és egyszerű recept, mellyel egy kiváló, jellegzetesen őszi ízű és aromájú, házi készítésű humusz készíthető, amely előételnek és ízletes mártásnak is alkalmas aperitifre az ünnepi időszakban.
Tökéletes pirítósszeletekre kenni, szezonzöldségekkel kiegészítve, zsemlerudakkal, szeletelőkkel vagy focaccia calca l ’tök és csicseriborsó hummusszal ízletes, valóban kihagyhatatlan étel az őszi asztalról.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 doboz csicseriborsó
- 100 g sütőtök pép
- 60 g víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Tahina
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 csipet kömény
- 1 csipet paprika
- q.b. a só
Eljárás
- A Pumpkin Hummus elkészítéséhez a csicseriborsót lecsepegtetjük a kormányfolyadékból, és a kockákra vágott tökpéppel és fokhagymával együtt robotgépbe tesszük. Addig keverjük, amíg homogén keveréket nem kapunk.
- Adjuk hozzá a citromlevet, az olajat, a Tahinát és a vizet, majd keverjük újra, amíg sima és homogén állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a fűszereket, ízesítsük sóval és keverjük újra.
- Tedd át egy tálba, ízesítsd egy kör nyers olajjal, díszítsd csicseriborsóval és tálald a Pumpkin Hummust!
0 Megjegyzések