A brokkolis és kolbászos tészta egy sós első fogás vacsorára vagy ebédre, ahol a brokkoli és kolbász alapú szósz és a tészta találkozik egy igazán ízletes ételhez, amely már az első villától megnyeri a tetszését.
A tészta brokkoli és kolbász egy kitűnő első tésztafogás, amelyben a tészta találkozik a brokkoli és kolbász alapú ízletes szósszal, így tökéletes első fogás ebédre és vacsorára.
A brokkoli-kolbászos tészta receptje a paraszti hagyomány tipikus receptje, az őszi-téli szezon jellegzetes étele, amely szigorúan szezonális alapanyagokból egy tartalmas, egytálételként is kiváló ételt készít. Kiválóan alkalmas rövid tésztaformákhoz, mint például az orecchiette a finom Orecchiette brokkolihoz és kolbásszal, vagy az ízletes Mezze Maniche a tökéletes Mezze Maniche-hoz brokkolival és kolbásszal, már az első villával megnyeri a tetszését.
Kevés főzővízzel jól kikeverve, vagy tetszés szerint egy kis Panna Fresca vagy Robiola Fresca hozzáadásával olyan brokkolis és krémes kolbászos tésztát kaphatunk, amely kissé hígíthatja a brokkoli jellegzetes ízét, amivel a kicsik is el tudják készíteni. az orra kissé felfelé fordul.
Hozzávalók 4 személyre
- 300 g brokkoli
- 300 g kolbász
- 350 g Mezze Maniche
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chili
- megkóstolni extra szűz olívaolajjal
- megkóstolni Eladó Grosso
Módszer
- A brokkolis-kolbászos tészta elkészítéséhez először egy fazék vizet és egy csipet durva sót felforralunk, a brokkoli tetejét levesszük, folyó víz alatt leöblítjük, és ha a víz felforrt, forrázzuk 7-8 percig. .
- Egy serpenyőbe tegyünk egy csepp olívaolajat, egy gerezd fokhagymát, egy apróra vágott friss chilipaprikát, és melegítsük fel. Vegyük ki a kolbászt, távolítsuk el a burkolatot, vágjuk apró darabokra, és közepes/magas lángon pirítsuk jól meg. Főzés közben fakanállal jól "törd össze".
- Amikor a kolbász jól megpirult, adjunk hozzá egy kis brokkoli tetejét, amit kifehérítettünk, és villával finoman pépesítsük össze, hogy hasonló pürét kapjunk, és jól keverjük össze. Tegyünk félre néhány virágot az étel díszítésére.
- A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük, és ha már al dente, lecsepegtetjük, és a szósszal a serpenyőbe öntjük. Adjunk hozzá egy kevés tésztafőző vizet, és jól keverjük össze.
- Most a brokkolis és kolbászos tészta készen áll a tálalásra, és egy finom Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano megszórásával fogyasztható.
0 Megjegyzések